Ouderwetse museumtrams en -bussen sieren Rotterdams straatbeeld

De echte vintage bus en tram fanaten moeten op zaterdag 7 Mei hun telefoon of camera’s in de aanslag houden. Op deze dag wordt het Rotterdams verkeer aangevuld met ouderwetse bussen en historische trams op verschillende plekken door de stad. Stichting RoMeO opent deze zaterdag de deuren van de museumremise aan de Kootsekade.

Om te zorgen dat de bezoekers de weg hiernaartoe kunnen vinden worden er oude modellen van de stadsbussen en trams ingezet. Vanaf Rotterdam Centraal heb je grote kans de museumtram tegen te komen en de historische bussen 501,502 en 503 kun je zien rijden rond Zuidplein, Station Zuid, Alexander, Capelsebrug en Kralingse Zoom. In de museumremise aan de Kootsekade staan allerlei verschillende historische voertuigen van de RET. Hier vind je de bussen, trams en metro’s die je misschien als kind nog zag rijden door de stad. Of waarin je familieleden nog hun strippenkaart stempelden.

Naast de klassieke voertuigen die op zaterdag 7 Mei rond rijden, krijg je op woensdag 18 Mei en zaterdag 21 Mei ook een kans een bijzondere historische bus te spotten. Dan rijdt de Saurerbus uit de jaren ‘40 vanaf Slaak door de stad. Stichting RoMeO heeft ook deze klassieker opgeknapt en weer gebruiksklaar gemaakt. Vanuit de Sauerbus kun je kijken naar de bouwprojecten van nu en uit de periode van de wederopbouw van de stad.