Oudste theater van Rotterdam opent na tien jaar de deuren weer

Het Prinsestheater in Delfshaven is meer dan honderd jaar oud en werd in 1917 al gebruikt als bioscoop. Na een verbouwing van tien jaar wordt het theater nu weer in gebruik genomen en lijkt de tijd van weleer weer een beetje terug te keren.

Met een team van drie bouwde vastgoedman Ron de Ruiter eigenhandig het Prinsestheater, dat door de vorige eigenaar nog gebruikt werd voor dinershows, om tot een multifunctioneel theater met bar. De sfeer ademt geschiedenis, al is dat wel een heel klein beetje schijn. Ron heeft alles in een ouderwetse art-decostijl ingericht, maar er is nog maar weinig authentiek aan het gebouw.

Het pand is inmiddels af en zal geëxploiteerd worden door de doorgewinterde horecaondernemers Dennis Rens en Ernst Hoogenboom, die zich deels willen richten op de zakelijke markt, door bijvoorbeeld business events te organiseren. Maar er zullen ook dans- en borrelevenementen georganiseerd worden. Ook zal er aandacht zijn voor theater en muziek en zullen er dingen voor de buurt georganiseerd worden.