Outsider/Street Art siert drie nieuwe muren in Oude Westen

Op donderdag 6 september om 16:00 uur is de feestelijke opening van drie nieuwe muren, waarop Outsider/Street Art werken staan afgebeeld. De pas versierde muren zijn beschikbaar gesteld door Woonstad Rotterdam en staan in het Oude Westen. In totaal telt ons stadje zes van dit soort kunstwerken.

Outsider Art is kunst gemaakt door kunstenaars die geen kunstopleiding hebben gevolgd, en meestal met een beperking. Street Art is een ander woord voor kunst op (buiten)muren. De koppeling tussen deze kunstvormen wordt is nog nergens anders in de wereld gemaakt. Rotterdam heeft de primeur!

Rotterdamse graffiti artiesten Marijn Gronert en Wessel Heij van Painture Collective brengen de kunstwerken aan. Marijn is de zoon van Frits Gronert, die al 27 jaar Galerie Atelier Herenplaats runt: “Ik ben letterlijk tussen de Outsider kunst opgegroeid, dus ik vind het te gek dat ik die kunst naar buiten kan brengen”, aldus Marijn.

De drie muurschilderingen zijn gemaakt op basis van originele tekeningen van Maarten Wendrich, Sharon van Dams en Antoine Monod de Froidville. Zij zijn alle drie werkzaam bij Galerie Atelier Herenplaats.

Herenplaats is een kunstinstelling voor kunstenaars met een beperking. Zij zitten, niet geheel ontoevallig, gevestigd in het Oude Westen. Vorig jaar maakte fotograaf Raymond de Vries een fotoreportage ter gelegenheid van het 25-jarige bestaan van het atelier. Samen met Raymond gingen wij langs bij de Outsider Art kunstenaars.
 
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/MhS8L2Pxslk” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>

De locaties van de muurschilderingen zijn Diergaardesingel (20×8 meter), Korte Bajonetstraat (12×8 meter) en West-Kruiskade 63 (7×12 meter).

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter