Series van OPEN Rotterdam/
Over de Boarder

Door het coronavirus staat de stad stil. Ook de skateparken zijn lange tijd verboden terrein geweest. Maar denk maar niet dat de skaters en skateboarders in Rotterdam hun boards aan de wilgen hebben gehangen. ‘Over de Boarder’ is een documentaireserie over skateboarden in coronatijd waarin verschillende skateboarders worden gevolgd die hun passie voort blijven zetten. Rob van Pelt (filmmaker en in zijn vrije tijd actief op YouTube als Skatepool Ontdekkingsreiziger) maakte deze documentaireserie over skateboarden in coronatijd. In zes afleveringen volgen we vijf Rotterdamse skateboarders die zoeken naar manieren om hun passie voort te zetten. Hoe beleven zij de veranderingen in de stad? Hoe kunnen ze hun skills blijven oefenen? Biedt de stilte van de stad alleen belemmeringen of juist ook kansen?

Aflevering 6 – Compilatie: zo bleven Rotterdammers ondanks corona skateboarden

In deze laatste aflevering van ‘Over de Boarder’ kijken we terug op alle skateboarders die tijdens de coronacrisis zijn gevolgd. En zij hingen hun boards allesbehalve aan de wilgen.

Aflevering 5 – Jannes en Dirk gaan los op de rauwe skatespots in de stad

In deze aflevering gaan Jannes en Dirk los op de rauwe spots in Rotterdam. Creatief vakman Jeroen heeft door de coronacrisis meer tijd gekregen om zijn droom waar te maken en zelf skateboards te ontwikkelen.

Aflevering 4 – De skateboarders ontdekken nieuwe plekken in de stad

Nine en Abe laten zich niet tegenhouden door de hekken die om de skatepool heen staan, maar ze gaan nog liever naar Skatepark Westblaak, dat sinds kort weer open is. Benjamin heeft tijdens de coronacrisis ontdekt dat de parkeergarage ook een prima spot is.

Aflevering 3 – Skateboarden draait om vallen, opstaan en nog een keer proberen

Skater Sep laat zien dat het bij skateboarden draait om vallen, opstaan en nog een keer proberen, totdat je ‘m landt. Ook volgen we Camiel, die door de coronacrisis meer tijd heeft om te skaten. In de afgelopen maanden heeft hij al heel wat tricks van zijn ‘skatebucketlist’ afgestreept.

Aflevering 2 – Deze skateboarders kennen geen angst

Voor de coronacrisis waren Christina en Willem vaak aan het skateboarden op Westblaak, maar nu perfectioneren zij hun ollies, kickflips en andere tricks op de stoepen en de trappen in het centrum. Deze jongeren kennen geen angst.

Aflevering 1 – Het coronavirus houdt de skateboarders in de stad niet tegen

In deze aflevering gaat skater Rutger op zoek naar skateparken in de stad waar hij nog wél zijn skills kan oefenen. Roshan skate juist vaak in eigen stad en vindt het wel chill dat er op het Stadhuisplein eindelijk ruimte is om los te gaan.

Aflevering 6 – Compilatie: zo bleven Rotterdamm…

Aflevering 5 – Jannes en Dirk gaan los op de ra…

Aflevering 4 – De skateboarders ontdekken nieuw…

Aflevering 3 – Skateboarden draait om vallen, o…

Aflevering 2 – Deze skateboarders kennen geen a…

Aflevering 1 – Het coronavirus houdt de skatebo…