Overlastgevende deelscooters worden weggehaald na klachten van buurtbewoners

Je komt ze overal tegen, op het fietspad, op de stoep en in parken. Het gebruik van elektrische deelscooters groeit de laatste tijd enorm in Rotterdam. Dit zorgt voor veel overlast, maar voor ook ergernis onder de Rotterdammers.

Veel Rotterdammers hebben last van de deelscooters, vooral bij het skatepark en op de boulevard in Nesselande. Naar aanleiding van een klacht van buurtbewoners heeft Felyx een aantal van de scooters weggehaald. Maar dezelfde avond stonden er weer een stuk of dertig. Rotterdammers raken geïrriteerd door de ontoegankelijkheid voor bijvoorbeeld mensen die in een rolstoel of scootmobiel zitten.

Weinig parkeerplekken zorgt voor ‘strooiscooters’
Eerder maakte wij een reportage met Laura die zich verwonderde over dit fenomeen van uitgestrooide scooters zonder eigenaar. Zij begon er foto’s van te maken tijdens haar wandelingen. Ook zij merkt veel van de overlast. “Wat me na een jaar strooiscooters fotograferen opvalt is dat ook het parkeren voor de gebruikers van deelscooters een uitdaging blijft”, vertelt Laura. Elke dag kan zij wel een foto plaatsen van een ongebruikelijke parkeerplek.

Het artikel gaat door onder de video.

Meer versoepelingen, meer overlast?
Alles gaat steeds meer open, de maatregelen worden versoepeld en iedereen gaat weer op stap. Wat is het vooruitzicht voor de strooiscooters in de zomer? “Het zal mij niet verbazen als het op sommige plekken een verzameling van nestjes scooters wordt. Dat zie je nu ook bij de Kralingse Plas en de Euromast.”

Maar wat is dan een goede oplossing voor de overlast van deze scooters? “Ik denk dat een systeem zoals de OV-fietsen dat hebben goed zou kunnen werken. Zoiets zou je ook kunnen verzinnen voor de deelscooters: verzamelpunten in de stad waar je ze kan ophalen en naartoe kan brengen.”

Ervaar jij ook overlast van deelscooters? Deel je ervaring met ons.