Paardenmarkt in Oud-IJsselmonde stopt definitief

De jaarlijkse paardenmarkt in Oud-IJsselmonde stopt definitief. Dat maakt de organisatie vandaag bekend. Het eeuwenoude evenement bestond in de jaren 70 en 80 nog uit een week lang allerlei activiteiten, zoals een braderie, kermis en tentoonstelling en concert. De laatste jaren werd het evenement echter steeds kleiner door afnemende bezoekers, hoge kosten en teruglopende sponsorinkomsten.
Uiteindelijk zijn het de gemeentelijke wet- en regelgeving geweest die de spreekwoordelijke druppel waren. Na incidenten tijdens de edities van 2017 en 2019 mocht het evenement dit jaar nog maar “op zeer beperkte schaal plaatsvinden met nóg strengere regels”, aldus de organisatie. Dat was voor het bestuur en de vrijwilligers de grens, waardoor zij hebben besloten geen paardenmarkt meer te organiseren.

In 2016 waren wij aanwezig op de paardenmarkt, waar handelaars oorspronkelijk onderhandelen over het kopen van een pony of paard. De eeuwenoude traditie bracht iedere laatste woensdag van juni paarden, handelaars en potentiële kopers bij elkaar.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat