Rotterdammers varen tijdens Pasen over de Schie vanaf Overschie

Rotterdam is omgeven door water en het zonovergoten paasweekend is een mooie gelegenheid om een deel van de stad eens te ontdekken vanuit een bootje. Natuurmonumenten organiseert op 17 en 18 april boottochtjes vanaf de Grote Kerk in Overschie naar De Tempel aan de rand van Rotterdam.

Via de website kun je op verschillende tijdstippen een plekje reserveren in de sloep. Vervolgens duurt het tochtje twintig minuten naar de Tempel, waar verschillende vrijwilligers van Natuurmonumenten klaar staan om bezoekers van meer informatie te voorzien.

Buitenplaats De Tempel en het naastgelegen Nieuw Rhodenrijs zijn een van de laatst bewaarde buitenplaatsen aan de rand van Rotterdam in Oud-Overschie. De locaties maken deel uit van het natuur recreatiegebied Noordrand van Rotterdam.

De buitenplaatsen zijn eigendom van gemeente Rotterdam en sinds eind 2021 zijn de parken in beheer bij de boswachters van Natuurmonumenten. Samen werken ze de komende jaren aan het herstel zodat De Tempel voor een breed publiek toegankelijk wordt.

Het bijzondere gebouw werd jarenlang bewoond door antikrakers. Hoe het er toen uitzag, zie je in de reportage die OPEN Rotterdam toen maakte.