Paradox verovert de internationale danswereld

Kevin ‘Paradox’ Oelen (22) reist voor zijn werk als danser de hele wereld rond. Woensdag vertrekt hij naar Taiwan voor het dance event Batleism. De Rotterdammer doet mee aan danswedstrijden, geeft les en toont zijn kunsten op YouTube.
In zijn laatste YouTube Video danst hij op de Hefbrug. “Met mijn dans wil ik de wereld laten zien.” De keuze om zijn nieuwste video op te nemen op de Hefbrug is logisch, aangezien dit voor hem een bekende plek is. “Ik kom er al van kleins af aan langs.” De brug was afgesloten, maar hij klom over het hek. Dit zou je kunnen zien als vandalisme, maar hij ziet zichzelf als een soort “levende graffiti” die de brug versiert met zijn kunst. 

De Rotterdamse Kevin is begonnen als freestyle danser. “De liefde voor muziek is mij met de paplepel ingegoten door mijn muzikale ouders.” Zijn moeder is zangeres en zijn vader bassist. Tegenwoordig is hij fulltime danser. Met de video’s op zijn eigen YouTube-kanaal kan hij de kijkers de hele wereld laten zien. Zo danst hij in landen als Japan, Italië en China. 

Hij wordt zelfs internationaal opgemerkt. Hij is als eerste in Nederland vijf keer te zien geweest op het grootste Youtube-dans kanaal: YAKfilms . Naast zelf dansen geeft hij ook les in het HipHopHuis en is hij ook jurylid.

In zijn laatste Youtube Video danst hij op de Hefbrug. Voor hem is de brug een bekende locatie aangezien hij hier van kleins af aan vaak langs komt. De brug was afgesloten, maar hij klom over het hek. Dit zou je kunnen zien als vandalisme, maar hij ziet zichzelf als een soort “levende graffiti” die de brug versierd met zijn kunst.