Park(ing)day van start met kampioensgrasmatten hockeystadion

Het wereldwijde evenement Park(ing)day is vrijdag van start gegaan. Op deze dag kunnen inwoners en ondernemers in de stad parkeervakken omvormen tot parkjes en gebruiken voor het invullen van zelfbedachte activiteiten. De organisatie Dâk stelt oude kunstgrasmatten beschikbaar voor het evenement.

De gemeente Rotterdam geeft parkeervakken in de binnenstad vrij voor de festiviteit. Het staat deelnemers in de binnenstad vrij een vak te kiezen en in te richten tot parkje. Dâk, een organisatie die een pop-up stadspark organiseerde in augustus, stelt ter gelegenheid oude grasmatten uit een Rotterdams hockeystadion beschikbaar. De organisatie meldt dat er al diverse matten zijn gereserveerd voor de Nieuwe Binnenweg en de Hoogstraat. Tegen betaling van een borg van 20 euro kan een grasmat worden geleend.
Park(ing)day wordt sinds 2005 wereldwijd georganiseerd. Het evenement is ontstaan nadat een ontwerpstudio in San Francisco een parkeerautomaat vulde en daar voor twee uur een parkje van maakte. Het bedrijf wilde aandacht vragen voor meer nuttige publieke ruimte waar iedereen wat aan heeft, in plaats van hoofdzakelijk ruimte voor privévervoer en parkeerplaatsen. In 2011 deden 35 landen mee aan het evenement, waarbij 162 steden werden gekleurd met in totaal 975 parken.