Partyboten De Scheepjes veranderen Leuvekolk in ‘Groentesoep’

De Leuvekolk lijkt door de sloop van partyboten De Scheepjes net op een groentesoepje! Sinds drie weken is de Struijk Groep bezig met het opruimen van de half-gezonken schepen in het haventje aan de Blaak. Met de afbraak van de schepen start de vernieuwing van de oevers van de uitloper van de Rotte.

De Scheepjes hebben lange tijd met gebrek aan onderhoud in de Leuvekolk gelegen. Daardoor waren de partyboten deels gezonken; de gemeente spande hierover een rechtszaak aan tegen de eigenaar. Inmiddels worden de schepen gesloopt, wat naar verwachting nog drie weken zal duren. En dit zorgt voor interessante beelden, want het water lijkt verdacht veel op groentesoep.

De gemeente startte in 2019 met de vernieuwing van de Leuvekolk, welke naar verwachting af zal zijn in 2021. Naast meer groen, een ligweide en een aanmeerkade voor kano’s werkt de gemeente ook hard aan de waterkwaliteit. In augustus is waterinlaat, onder Plein 1940 en de Blaak, gerepareerd. Hierdoor kan er weer zoet water naar de kolk stromen. Dat betekent ook dat vissen vanuit de Nieuw Maas weer doorstroom kunnen vinden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat