Peggy Wijntuin: Belangrijk dat Rotterdammers zich thuisvoelen in deze stad

Ze is met tien dienstjaren in de gemeenteraad een vrouw met veel ervaring. Peggy Wijntuin, raadslid namens de PvdA, en vandaag de focus in de derde editie van de rubriek Politieke Passie 010.
Wanneer we naar politieke inspiratie vragen, hoeft Wijntuin niet lang na te denken over een plek die hiervoor symbool staat: het slavernijmonument. Het monument dat mede door haar inzet werd gerealiseerd. “Ooit vroeg mijn dochtertje aan mij of ze hier nog wel welkom was, vanaf dat moment had ik zoiets van ‘hey, dit is onze stad, dit kan je niet zomaar laten gebeuren’ en toen besloot ik politiek actief te worden.”

En die politieke activiteit voert ze niet alleen uit op het stadhuis, maar ook bij Stanvaste Radio aan de Bergsingel. Een radiostation voor en door mensen met Caribische/Surinaamse roots, waar Wijntuin wekelijks een talkshow aan elkaar praat met ex-wethouder Marco Florijn: “Dit is heerlijk om te doen en voelt altijd aan als thuiskomen. Daarnaast is dit de ideale vindplaats voor problemen die spelen in de maatschappij, omdat je met heel veel mensen in contact komt.”

Tot slot spreken we haar over Heijplaat, de wijk waar ze al geruime tijd woont, en wat volgens haar vol verborgen parels zit. Eentje hiervan is het zogeheten ‘quarantainestrand,’ waar ze voorheen al met haar moeder heen ging: “Dit deed mijn moeder altijd denken aan Suriname, en voor mij is het echt zo’n parel in de stad waar je helemaal ‘zen’ kan worden. Ja, dit is wat Rotterdam voor mij zo ontzettend mooi maakt.”

Bekijk de hele aflevering hieronder.