Pele Surf Shack in Hoek van Hollland deels verwoest door brand

De populaire strandtent Pele Surf Shack in Hoek van Holland is vrijdagavond 28 april deels verwoest door een brand. “De schade is heel groot, maar het valt gelukkig ook mee”, zo vertelt eigenaresse Charlotte Damen. Het restaurant en de onlangs geplaatste keuken zijn nog goed, het deel dat fungeerde als opslag, waar ook alle elektra, gas en water wordt geregeld, ligt wel in de as.

Tekst gaat verder onder de foto

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pele (@pelesurfshack)

Vette pech
“Het heeft niets te maken met slecht onderhoud of veroudering, deze brand was gewoon vette pech”, legt Charlotte uit. “Een snoertje is gaan branden, dat kwam doordat er een lusje of knoopje in zat terwijl het in het stopcontact zat. Je kunt het vergelijken met brandjes die thuis ontstaan, wanneer de oplader van je telefoon in brand vliegt, zoiets is hier ook gebeurd. Dit snoertje liep toevallig langs de opslag van oud papier, dat vandaag zou worden opgehaald, en dat ging ook branden.” Uiteraard is er nooit een goed moment voor een brand en dit keer is geen uitzondering; het komt echt heel slecht uit. “We hebben een zware tijd achter de rug. Natuurlijk de corona periode, we hebben daarna de keuken laten verbouwen, dat ging mis, omdat de aannemer ons oplichtte, daardoor moest dat nog een keer, we zijn sinds begin deze maand open, maar het was alleen maar slecht weer, daarom moesten we dit weekend echt een top omzet draaien.”

Mijn jaar
Al deze tegenslagen hebben ervoor gezorgd dat het managementteam van de surf shack een crowdfunding is begonnen. “Ik zou dat uit mezelf nooit hebben gedaan. Zelfs na de corona heb ik dat niet gedaan.” Ze is wel heel blij met het gebaar. “Het team is zo geweldig, vijf minuten nadat de brandweer arriveerde was ik er, een paar minuten later de rest van mijn collega’s en die hebben me de hele avond vastgehouden.” Ondanks deze brand, is Charlotte hoopvol. “Ik zei het al aan het begin van het jaar, dit wordt mijn jaar! En dat denk ik nog steeds. Pele is de godin van vuur, vulkanen en lava en dat betekent dat na vuur vruchtbare grond ontstaat.” Het begin is er al want de koffieleverancier levert een festival barretje zodat ze de komende tijd in ieder geval kunnen beginnen met de verkoop van koffie en weer die plek kunnen zijn waar mensen bij elkaar komen. “Het is een super close community hier. Mensen willen ons graag zien, en de zaak, daarom gaan we dat in ieder geval doen. Zodra ik een goede elektricien en loodgieter heb gevonden, denk ik dat we over twee weken weer open kunnen.” Hier kun je deelnemen aan de crowdfunding.