PERSBERICHT: Race the Tube Rotterdam initiatief OPEN Rotterdam

De 18-jarige Rotterdamse sprinter Sanyu  Fernandes is op verzoek van OPEN Rotterdam op 2 december 2014 de strijd aangegaan met de metro. Een sprint van circa 500 meter met een time to beat van ongeveer 1:49 min. Gekozen is voor het traject metrostation Beurs naar metrostation Leuvehaven, een route met obstakels zoals meer dan 100 traptreden en twee OV-Chipkaartpoortjes.

“Kapot, misselijk, hoofdpijn, benen die niet meer werken, maar ik voel me helemaal top”
Het fenomeen is bekend als Race the Tube en is overgewaaid vanuit Londen. De actie was nog niet eerder in Nederland uitgevoerd. Dankzij OPEN Rotterdam en Sanyu Fernandes staat Rotterdam nu in de lijst tussen Londen, Stockholm, Boedapest en vele andere internationale steden.

Het team van OPEN Rotterdam, waaronder Jan Middelkoop, Joeri Molendijk, Roger Bugaj en Nadia Koedoot, heeft eind november Sanyu benaderd om mee te werken aan Race the Tube Rotterdam. Sanyu is een jonge, professionele sprinter van de Rotterdamse atletiekvereniging PAC Rotterdam. Na een testrun in zijn spijkerbroek bleek dat de run haalbaar, maar toch zeer uitdagend zou zijn. Tijdens de officiële run was het dan ook zeer spannend of hij het zou gaan halen. Zoals te zien op de video op youtube heeft hij het op de seconde gehaald.

Zie http://www.openrotterdam.nl/race-the-tube

Route Beurs <> Leuvehaven
Dit is een route met weinig bochten, waardoor een hoop snelheid gemaakt kan worden. De actie is gefilmd met twee mobiele telefoons in de metro, één voor- en één achterin, een GoPro en mobiele telefoons verspreid over de route bovengronds. De mensen bovengronds hielden tegelijkertijd om veiligheidsredenen het verkeer in de gaten.
Inmiddels is de video door verschillende media opgepakt, waaronder RTV Rijnmond, NOS, AD, Metro, Volkskrantmagazine en Dumpert.
OPEN Rotterdam is de Rotterdamse mediaorganisatie op radio, tv en social media voor en door Rotterdammers. 

OPEN Rotterdam dankt
Sanyu Fernandes – Sprinter
Jan Middelkoop – Initiatiefnemer
Nadia Koedoot – Productie en ondersteuning
Joeri Molendijk – Opnamecoördinatie en Edit
Roger Bugaj – Productie en ondersteuning

Radio OPEN Rotterdam 93.9 fm // TV OPEN Rotterdam UPC 31 // Web openrotterdam.nl // Social media @openrotterdam #open010 #939FM