Petitie tegen betaald parkeren in Bloemhof: ‘Te belachelijk voor woorden’

Bewoners van Bloemhof in Feijenoord zijn het betaald parkeren in de wijk meer dan zat. Vanwege het thuiswerken kost dit hen honderden euro’s per maand. Chérie Lie Meyer heeft daarom een petitie gestart waarin ze de gemeente oproept om alle bewoners een parkeervergunning te geven. “Ik betaal nu driehonderd euro per maand.”

“Je mocht hier altijd gratis parkeren, maar na een tijdje kwamen mensen uit andere wijken ook naar Bloemhof om hun auto neer te zetten”, vertelt Chérie. “Omdat alles toen elke keer vol stond, hebben enkele buren een klacht ingediend.” Als gevolg hiervan is er in Bloemhof toen betaald parkeren ingesteld, maar bewoners vinden dat zij er de dupe van worden.

“Dan moet ik de volle mep betalen.”

Honderden euro’s per maand
Een parkeervergunning zit er namelijk niet in en de drukte is niet minder geworden. “Ik werk nu thuis, en mijn auto staat dus de hele dag hier in de straat”, legt Chérie uit. “Daarom ben ik nu honderden euro’s per maand kwijt, terwijl ik mijn auto niet gebruik.” Nu kan ze dit nog aftrekken van haar bezoekersuren, en kost het haar 300 euro per maand. “Maar over een maand zijn mijn uren op en dan moet ik de volle mep betalen.”

Veel bewoners van Bloemhof proberen daarom massaal een parkeervergunning aan te vragen, gratis of betaald, maar deze zijn momenteel niet beschikbaar. “Ik sta nu op nummer 63 op de wachtlijst, en het is echt wachten tot mensen hun vergunning opzeggen, overlijden of verhuizen.”

“Ben je eenmaal weg, dan heb je daarna nooit meer plek.”

Reacties van bewoners
De leden van de Facebookgroep Bloemhof Voor En Door Bewoners herkennen het probleem. “Na zes uur ‘s avonds moet je echt tien rondjes rijden”, reageert een van de bewoners. “Als je eenmaal weggaat, heb je daarna nooit meer plek.”

Ook willen veel mensen dat de tijd van de bezoekersvergunning wordt verlengd. Niet iedereen weet echter of parkeervergunningen in Bloemhof wel iets zouden oplossen. “Dit moet je in de hele stad doen,” vindt een ander lid. “Anders komen ze vanuit heel Rotterdam hier parkeren.” Chérie is het hiermee eens. “Er moet waarschijnlijk overal in Rotterdam iets aan het parkeren gedaan worden; anders wordt het probleem alleen maar verschoven.”

De petitie van Chérie is hier te vinden.

Ook in Vreewijk zijn ze niet blij met de gevolgen van het betaald parkeren, vertelden buurtbewoners ons in oktober.