Philip Powel trots en verbaasd over Laurenspenning

Philip Powel, bekend als artistiek directeur van muziekpodium Bird, heeft donderdagavond de Laurenspenning ontvangen. Een onderscheiding die hij heeft te danken aan de wijze waarop hij hiphop en RnB op originele wijze wist aan te bieden in de Rotterdamse Culturele Scène. We spraken Powel voor de uitreiking om te vragen wat deze prijs met hem doet.
“Ik ben vooral trots en verbaasd over deze penning”, zo begint Philip Powel in de Laurenskerk over zijn Laurenspenning: “Ik had altijd wel een soort einddoel in zicht, maar zag niet per se voor me hoe ik dit pad zou bewandelen.”

Een belangrijk onderdeel van dat pad zou de West-Kruiskade vormen. Als jongen uit Sliedrecht kwam Powel op latere leeftijd naar Rotterdam te verhuizen en maakte hij kennis met ‘misschien wel de meest Surinaamse straat van Rotterdam’: “Als jongen uit een dorp maakt dat best wel indruk. Ik ging ineens met m’n vader naar de Surinaamse kapper en naar Surinaamse bandjes kijken.”

En later kwam Powel er ook te werken. Hij begon bij Nighttown – op de plek waar tegenwoordig een Aziatische supermarkt staat – als programmamaker en uiteindelijk creëerde hij zijn eigen plek bij BIRD. “Ik heb dat met veel fijne mensen kunnen maken en het is mooi dat je nu als het ware tot het gevestigde circuit behoort. Maar nu is het zaak om daar te blijven, en dat is misschien nog veel moeilijker.”

Videobeelden Laurenskerk: Vinod Singh

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter