Pianist wil wereldrecord pianospelen van 108 uur

Rotterdamse pianoleraar Art Zegelaar gaat de strijd aan om het wereldrecord pianospelen te verbreken. Hij doet op 26 december op de Euromast een poging om 108 uur achter elkaar de toetsen van zijn piano te bespelen. Het record staat nu nog op 101 uur.

Veel mensen vragen zich af of het niet pijn gaat doen aan zijn handen of rug, maar Zegelaar maakt zich daar het minste zorgen over: “Ik heb een gezonde speeltechniek en tijdens het spelen wordt mijn rug gemasseerd. Vooral het mentale gedeelte of ik het ga volhouden zal nog wel zwaarder worden”.

Ter voorbereiding probeert Zegelaar minimaal één nacht in de week over te slaan om piano te spelen en volgt hij een speciaal dieet. “Vanaf 15 december trek ik me terug en ga ik uitrusten, fitnessen en vitamines eten zodat ik fit begin aan de recordpoging”. 
Door veel afwisseling in de muziek te gebruiken, zal het voor de pianist dragelijker worden om de recordpoging vol te houden. “Er is een programma van 9 uur gemaakt, waarbij ieder uur een andere muziekstijl wordt gespeeld en die 12 keer herhaald wordt. Zo wordt het voor mij overzichtelijk”. Tijdens de recordpoging kan Zegelaar maximaal 30 minuten een powernap houden tussen de sessies door. 

Overdag is de recordpoging voor publiek toegankelijk. ’s Nachts zal het pianospelen plaatsvinden op de begane grond.

 
Beluister hier het interview uit de ochtendshow van Jan Middelkoop met pianist Art Zegelaar.