Pianoles in een Rotterdamse jungle

Pianist en componist Rita Knuistingh Neven houdt niet zo van standaard. In haar eigen woonkamer geeft ze pianoles aan Rotterdammers van alle leeftijden. Niet zo heel bijzonder op het eerst gezicht, tot je haar woonkamer daadwerkelijk van binnen ziet en je wordt geconfronteerd met een bijna honderd jaar oude concertvleugel in een oerwoud-achtig landschap.

“Dit is mijn binnentuin. Mijn piano-jungle.” Eigenlijk wilde ze in een tuin op het tropische eiland Bonaire wonen. Maar op vier hoog achter bij het Oostplein werd dat toch wat lastig en besloot ze er zelf een te creëren. Aan alle details is gedacht: tropische planten door het hele huis, verschillende radio’s die cd’s met oerwoudgeluiden afspelen en een licht blauw fluwelen doek over de piano wat een rivier symboliseert.

Rita houdt zich niet altijd even strak aan de regeltjes. Ze heeft het liefst dat elke les een feestje is. “Een ‘piano party’, dat vind ik belangrijk.” Heel soms geeft ze haar studenten een opdracht mee, maar meestal mogen ze zelf kiezen welke muziek ze willen leren. “Als je ze zelf laat kiezen, blijven ze lekker gemotiveerd. Snap je?”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter