Pieter en Priscilla bouwen gebouw in Ommoord om tot spookhuis

Priscilla en Pieter gaan normaal de hele wereld over voor pretparken en spookhuizen, maar besloten om met Halloween een griezelig spookhuis in Rotterdam op te zetten. Ze bouwden een gebouw in Ommoord om tot een griezelige escape room met VR-elementen.

Het Rotterdamse stel vlogt al een aantal jaar over de wildste adrenalinekicks door Europa en ze worden regelmatig uitgenodigd in pretparken om achtbanen uit te proberen. In het hoogseizoen gaan ze bijna wekelijks naar een attractiepark. Na al enkele keren mee te hebben gewerkt aan andere projecten, dachten ze: ‘Dit kunnen wij ook!’. Zo ontstond het idee om zelf een griezelhuis op te starten.

Acht acteurs
Het begint met een idee en daar komen dan steeds meer dingen bij, vertelt Pieter. Heel veel ervaring hadden hij en zijn vriendin niet, maar ze zorgden ervoor dat een groep deelnemers de attractie testte om er zeker van te zijn dat het spookhuis aan de verwachtingen zou voldoen. Ook hebben ze een team van acht acteurs ingeschakeld. 

Ze werken door corona met tijdvakken waarin elk kwartier één groep van vier personen naar binnen mag. “Dat biedt eigenlijk ook voordelen”, aldus Pieter. “Want nu heb je als groep het spookhuis echt in je eentje. Dat versterkt het schrikeffect.”