Peter fietst met zijn boombox door Rotterdam: ‘Mensen worden er vrolijk van’

Opvallende persoonlijkheden in straten van de stad zijn we wel gewend in Rotterdam. Maar wie zijn dat eigenlijk? Wie op een mooie zomerdag door de stad loopt is vast de man met de swingende Kaapverdiaanse muziek op de fiets tegengekomen. Na even zoeken en een oproep om het Instagram-kanaal van OPEN Rotterdam, hebben we hem eindelijk gevonden! 

De man op de fiets is Peter, die in Zuid woont. Meerdere keren per week fietst hij met zijn herkenbare groene driewieler door de stad heen met vrolijke deuntjes op. In de driewieler ligt een enorme box. “Ik heb dat ding echt wel nodig, want ik kan die box niet achter mij aanrijden of vasthouden”, lacht hij.

Kaapverdië
En wat staat er dan vooral op? Samba, of soms af en toe een nummertje van Feyenoord. Maar de Kaapverdiaanse muziekstijlen als bijvoorbeeld Funaná en Morna speelt hij het meeste af. “Ik ben opgegroeid met veel Kaapverdiaanse mensen in mijn omgeving, een deel van mijn familie is ook Kaapverdiaans. Die muziek is mij met de paplepel ingegoten vroeger.” Hij draagt ook veel kleding die past bij die cultuur of verwijst naar het land. 

Sommige mensen vinden de muziek te hard, maar anderen staan weer even te dansen als hij langsrijdt. “Ik ben het nooit om dit soort reacties gaan, om aandacht. Ik vind het leuke muziek en ik ben blij dat ik er mensen vrolijk mee kan maken.”

Hij gebruikt het vooral als een uitlaatklep na een lange dag werken bijvoorbeeld, of als het simpelweg lekker weer is om een stukje te fietsen. Maar iedereen in Rotterdam mag van Peter zijn muziek meegenieten.