PIT 010 organiseert speelgoedinzameling voor kerst: ‘Lever maar bij mij in!’

PIT 010, een jeugd- en jongerenorganisatie in IJsselmonde, zamelt door middel van een actie speelgoed in voor arme gezinnen. Bij de Huizen van de Wijk kunnen buurtbewoners niet gebruikte spullen doneren, en voor kerst worden ze uitgedeeld aan mensen in de wijk. “We kregen in september al vragen.”

“Vorig jaar hadden we al een actie waarbij we heel veel donaties kregen, en toen hebben we op een podium alles neergezet op leeftijdscategorie”, vertelt initiatiefnemer Annet Visser. “Dat was zo’n succes, dat we in september alweer vragen kregen wanneer mensen weer konden doneren.”

Er zijn pakketten met speelgoed uitgedeeld aan meer dan driehonderd gezinnen, dus Annet besloot deze actie dit jaar voort te zetten en speelgoed in te zamelen voor de feestdagen.

Verschillende buurtbewoners hebben al speelgoed afgegeven.

Veel speelgoed komt uit de persoonlijke kring van Annet. “Ik hoor vaak mensen zeggen dat ze willen opruimen, en dan zeg ik: lever speelgoed maar bij mij in!” In december worden de cadeaupakketten gemaakt, en in de week van kerst worden ze uitgedeeld. De spullen die overblijven worden aan de Speel-O-Theek gegeven. Speelgoed kan nog altijd gedoneerd worden bij Huis van de Wijk Grote Hagen, of een andere locatie van PIT 010.