Plaatsing nieuwe skatebaan de Esch verloopt op rolletjes

De oude skatebaan aan de Lage Filterweg in de Esch was hoog nodig aan vervanging toe. Behalve dat de baan steeds onveiliger werd voor de jongeren was hij ook niet echt uitdagend genoeg meer. Jonge skaters Geremya en Bryan besloten vervolgens het heft in eigen handen te nemen. 
Samen met jongerenwerker Wendy Rietveld maakten ze een plan om een nieuwe skatebaan van de grond te krijgen. ‘Ze hebben het echt helemaal zelf gedaan’ zegt Wendy Rietveld, jongerenwerker van stichting Buurtwerk. ‘ Ik heb ze alleen geholpen bij de presentatie en een klein beetje bij het schrijven van het plan.’ Geremya en Bryan mochten het plan presenteren aan de gebiedscommissie en inbrengen als bewonersinitiatief. 

De gebiedscommissie was enthousiast maar het bedrag om het plan uit te voeren was te hoog, namelijk 60.000 euro. De jongens moesten dus op zoek naar een co-financierder én die vonden ze. Stichting BeST wilde graag in het plan investeren. 

Wij waren bij de plaatsing van de eerste objecten van de skatebaan en spreken de twee jongemannen over hun initiatief. Op 29 augustus wordt de baan officieel geopend.