Plannen pitchen tijdens bijeenkomst Citylab010

Een moving sound machine, een bandenspanner of een pop-up restaurant waar eenzame ouderen koken. Het zijn een aantal van de 300 plannen die zijn gepitcht bij het Citylab010-platform. De werkplaats voor de stad van morgen, zoals de gemeente het noemt.
Citylab010 komt voor het wat voorheen het stadsinitiatief was. Maar waar bij het stadsinitiatief een heel groot bedrag, meer dan 3 miljoen euro, naar één plan van een Rotterdammer ging, wordt dat geld nu verdeeld over heel veel plannen. Elke Rotterdamse planmaker dan een idee pitchen en proberen een startkapitaal los te krijgen. 

De plannenmakers kwamen gister samen op een netwerkbijeenkomst op de Rijnhaven. De Rotterdammers konden hun idee pitchen bij de wethouders en kennismaken met experts. Tot eind 2015 kunnen Rotterdammers hun ideeën indienen voor Citylab010. Het plan moet passen binnen de volgende thema’s: Veiligheid, buitenruimte, economie, werkgelegenheid, duurzaamheid en mobiliteit, kansrijke wijken, onderwijs: leraren, sport en cultuur. Voor elk thema is een apart bedrag gereserveerd.