Plantenasiel Rotterdam opent eerste fysieke locatie: “Planten horen bij het leven”

De populaire Facebookgroep Plantenasiel Rotterdam krijgt een fysieke locatie. In de nieuwe Plantenasiel XXL Experience Store in Delfshaven kunnen liefhebbers hun planten ruilen, of ter adoptie afstaan.

Facebookgroep Plantenasiel Rotterdam is in 2015 opgericht door Raymond Landegent. In deze groep kunnen mensen vragen stellen, berichten posten en planten verkopen en weggeven. Inmiddels heeft de groep al ruim 12.000 leden, en worden er tientallen berichten per dag geplaatst.

Groot plantenasiel
“Zes jaar lang is het plantenasiel alleen online geweest, met wat kleine locaties in de stad”, vertelt Raymond. “Nu komt er een heel groot plantenasiel, waar mensen spullen voor hun plantjes kunnen kopen en planten kunnen ruilen.” Het plantenasiel zal te vinden zijn in OASE, een nieuwe ruimte in Delfshaven.

“OASE is een inspiratieplek die in het teken staat van wereldverbeterende thema’s, zoals duurzaamheid en klimaat. Het Plantenasiel is er hier één van”, zegt Raymond. “Planten horen bij het leven en bij een gezonde toekomst.”

Permanent
Er wordt zowel binnen als buiten een kast geplaatst waar mensen hun planten ter adoptie kunnen achterlaten, of hun plant kunnen ruilen. In 2019 is er al een pop-up van OASE geweest, maar deze locatie zal iets permanenter zijn. “Waarschijnlijk voor acht of negen jaar.”

De Plantenasiel XXL Experience Store wordt op een zaterdag in oktober geopend met een stekjesruil, waar mensen gestekte planten met elkaar kunnen ruilen. “Er zal ook een plantendokter aanwezig zijn voor zieke planten en veel leuke plantenasielleden.”