‘Voetbal niet tegelijk in de Kuip met de finale van het Songfestival’

Feyenoord speelt woensdagavond om 21.00 uur in de eigen Kuip tegen Sparta in de halve finale van de play-offs om een ticket voor een nieuwe Europese competitie; de Europa Conference League. Als Feyenoord de finale bereikt, dan wordt deze tegelijk gespeeld met de finale van het Eurovisie Songfestival. De gemeente Rotterdam heeft aangegeven dat niet te willen. Maar wat vinden de Rotterdammers hiervan?

“Ik vind het wel jammer, het zou leuk zijn als Feyenoord de finale gewoon in de Kuip kan spelen. Dat is ook leuker voor de community”, vertelt een Rotterdammer. Toch zijn er genoeg mensen die positief blijven. “Als je de beste wil zijn moet je overal kunnen winnen, het maakt niet uit of het dan in de Kuip is of ergens anders.”

De gemeente heeft aan de KNVB aangegeven dat ze niet wil dat er in de Kuip wordt gevoetbald als een stuk verderop de finale van het Songfestival wordt gehouden. Op dit moment wordt er naar een oplossing gezocht, maar dat is niet makkelijk voor de KNVB. De wedstrijd mag namelijk volgens de KNVB regels niet worden verplaatst naar een andere dag.