Pleinbioscoop brengt ode aan jaren negentig

Het programma voor de grootste openluchtbioscoop van Europa is bekend! De Pleinbioscoop brengt een ode aan de jaren 90 tijdens deze 32e editie. Van 7 t/m 25 augustus passeren weer 19 titels de revue in het Museumpark.

De film waar het festival dit jaar haar deuren mee opent is ‘The Favourite’, een licht absurdistisch en hilarisch grappig kostuumdrama van Griekse regisseur Yorgos Lanthimos.

Eén van de klassiekerers die vertoond wordt is een film uit de jaren 90 die iedereen kent: ‘Terminator 2’. De film waarin Arnold Schwarzenegger de hoofdrol heeft wordt vertoond op 23 augustus. Dit is niet de enige diamant uit de jaren 90. Ook het regiedebuut van acteur Jonah Hill, Mid90s, waarin een tienerjongen zich onderdompelt in de skatecultuur van Los Angeles in 1996 wordt vertoond. Op woensdag 14 augustus staat skaten dan ook centraal en kunnen de wielen uit het vet gehaald worden.

Ook is er dit jaar een Rotterdamse productie te zien op het grote scherm: ‘Goede Buren’. Een documentaire waarin de bestrijding van eenzaamheid in onze stad wordt onderzocht. De documentaire is op 19 augustus te zien.

Foto: Fleur Beerthuis

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat