Pleinbioscoop organiseert speciale thema-avond over dementie

De Pleinbioscoop heeft maandagavond een speciale thema-avond georganiseerd in samenwerking met Alzheimer Nederland en Alzheimercentrum Zuidwest Nederland. Tijdens deze avond werd de film Still Alice getoond en konden bezoekers langsgaan bij het Alzheimer Café. Radio Remember, een radiostation met muziek die aansluit bij de belevingswereld van ouderen met dementie, was ook aanwezig.
Alzheimer Nederland organiseert regelmatig een Alzheimer café in Rotterdam. Het is een ontmoetingsplek en een informatiemoment op verschillende locaties in de stad voor mensen die, op welke manier dan ook, te maken hebben met Alzheimer of een andere vorm van dementie. Ook organiseert de stichting binnenkort een rondleiding door Museum Boijmans, speciaal voor dementerende mensen. Dat zal gebeuren door middel van een aangepast programma.

 
De Alzheimeravond leek in eerste instantie in het water te vallen door de vele regenbuien die over het museumplein trokken. Toch bleven de meeste mensen, al dan niet bewapend met poncho of paraplu, gewoon op hun plek zitten tijdens de filmvertoning.