Plek voor zomerkampen Brienenoord gaat in september open

Buitenplaats Brienenoord, waar een groep initiatiefnemers weer zomerkampen wil organiseren voor kinderen, opent medio september. Dat zegt Rineke Kraaij, programmamaakster en een van die initiatiefnemers. Ook willen de initiatiefnemers met de buitenplaats een plek creëren op Brienenoord waar makers en denkers uit de stad bij elkaar kunnen komen.
“Je hebt het gevoel dat je in de stad bent en tegelijkertijd heb je de rust van de natuur”, omschreef Rineke eerder dit jaar de plek omschrijft waar Buitenplaats Brienenoord komt te staan. Op die plek stond tot een paar jaar geleden De Arend en De Zeemeeuw. Voorheen werden hier al jarenlang ieder jaar zomerkampen gehouden voor kinderen uit Rotterdam.

Het gebouw moest eigenlijk voor de zomer af zijn, maar aan het de buitenplaats moet nog nog veel gebeuren. “En dan met name de afwerking van het gebouw. De bouwvloer moet bijvoorbeeld vervangen worden door een houten vloer en ook de keuken en douche moeten nog worden gebouwd”, aldus Rineke.

Deze zomer kunnen kinderen dus nog niet kamperen op Brienenoord, maar Rineke is al in gesprek om in de laatste week van de zomervakantie 50 kinderen te verwelkomen op het eiland. In de herfstvakantie zijn de kinderen ook welkom. “Dat is dan voor een dag. Vanuit daar willen we het vertrouwen opbouwen in de buurt, zodat hier hopelijk weer kampen worden gehouden.”

Bekijk hieronder onze reportage over de bouw van de buitenplaats.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat