Podiumplaats voor crossfitter Madelon Baans op internationaal toernooi

Oud-olympisch zwemster Madelon Baans zocht een nieuwe uitdaging na haar zwemcarriere. Dat werd de snelgroeiende sport Crossfit. Ze werd onlangs tweede op de Lowlands Throwdown 2018, de grootste Crossfit-wedstrijd onder atleten uit België, Nederland en Luxemburg.

En dat terwijl het pas 3,5 jaar geleden is, dat Madelon begon met Crossfit, dat gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. “Toen ik voor het eerst binnenliep op de LowLands Throwdown, was ik zó onder de indruk. Sindsdien is het altijd blijven kriebelen om er ooit zelf aan mee te doen”, vertelt ze. “Maar dat ik dit jaar al de kwalificatie zou halen en ook nog eens op het podium zou belanden, overtreft echt mijn stoutste dromen.”

Crossfit is het afgelopen jaar explosief gegroeid in Rotterdam: er komen steeds meer crossfit-boxen bij. De sport komt uit Amerika en werd negen jaar geleden in Nederland geïntroduceerd. De filosofie erachter is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel, maar algeheel fit te worden.

Die afwisseling tussen kracht, gymnastiek, cardio en techniek maakt het populair, denkt Madelon. De afgelopen maanden stonden voor haar in het teken van heel hard en veel trainen, naast haar werk als zzp’er. Benieuwd hoe zo’n keiharde crossfit-training eruit ziet? Bekijk onze reportage met Madelon Baans:


Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter