Politiecomplex Veilingweg huisvest expositie van 18-jarige kunstenaar

Kunstenaar Raymond Goossens is met zijn 18 jaar één van de jongste kunstenaars van Galerie Atelier Herenplaats. Met zijn tekeningen over ordehandhavers en slechteriken is het ook niet zo gek dat zijn eerste externe solo-expositie plaatsvindt in het politiecomplex aan de Veilingweg. De 20 werken zijn vanaf 16 mei te zien in het complex.

Raymond Goossens is een stille, teruggetrokken jongen die zijn talent voor tekenen liet zien in de talentklas op het Auris College. Hij heeft een autistische stoornis, waardoor hij behoefte heeft aan structuur. Een stage op Atelier Herenplaats bood hem een rustige en veilige omgeving om zijn passie verder vorm te geven. Hij tekent er nu sinds een jaar en werkt er vijf dagen per week. Zijn tekenstijl is realistisch en zijn werken lijken soms omslagen van detective boekjes. Hij neemt ook tekstfragmenten op in zijn tekeningen met punten waar zijn personages op moeten letten.

De Rotterdamse politie huisvest de expositie mede door de onderwerpen van Raymond’s tekenwereld. Piet Melsen van de politie-eenheid Rotterdam was enthousiast om de ruimte ter beschikking te stellen: “We geven hem graag de ‘ruimte’ om zijn werk te tonen aan de collega’s van de eenheid Rotterdam. Ik hoop dat veel collega’s én bezoekers van het politiecomplex zijn werk komen beoordelen.”

Galerie Atelier Herenplaats is een kunstwerkplaats dat sinds 1992 een werkplek biedt aan kunstenaars met een verstandelijke beperking of een psychiatrische achtergrond. Vaak worden deze doelgroepen niet of nauwelijks toegelaten aan een reguliere kunstacademie, ondanks hun beeldend talent. Bij de Herenplaats kunnen ze een aangepaste kunstvakopleiding volgen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat