Pop-up horeca de toekomst voor beginnende ondernemers? ‘Ik zou het absoluut aanraden’

Een tijdelijke bar, restaurant of terras: om te kijken of jouw horeca-idee werkt, kan zo’n pop-up best handig zijn. Joey, Maria, Pepe en Iris hebben zo’n pop-up en zijn er dolenthousiast over. “Hele goede testcasus voor wat je wil doen”, deelt Joey Rietveld, eigenaar van Wijnbar Joey.

In zijn wijnbar aan de Maas geniet Joey van zijn leven als pop-up ondernemer. “Ik zou het absoluut aanraden aan andere ondernemers”, vertelt hij. “Vooral het ophalen van de feedback is een hele goede reden om het ook te doen.” 

Maria & Pepe, eigenaren van het gelijknamige Mexicaanse pop-up restaurant, zien ook de voordelen van een tijdelijk avontuur. “Het is heel kort en superintens. Op deze manier kunnen we testen of het aanslaat.” Zo’n drie maanden geleden openden zij het restaurant, al nadenkend over hun toekomst als koppel. “We maakten een lijst van de dingen die we willen doen. En toen kwam het openen van een restaurant op de lijst te staan.”

Ook bovenop Depot Boijmans kun je genieten van een pop-up plek. Hier op het terras wil het Depot een ontmoetingsplek creëren. En dat lijkt aardig te lukken, zeker als de mensen op de datingapps de weg hier al naartoe vinden. Ook projectleider Iris Hagel ziet het als een groot succes: “Ik denk dat de bar zeker voor herhaling vatbaar is, want het is tot nu toe elke avond uitverkocht.”