Postercampagne +MaakDeStadBeter moet polarisatie tegengaan en Rotterdammers verbinden

Een vuist maken tegen polarisatie door positieve boodschappen in Rotterdam te verspreiden: Onder de noemer +MaakDeStadBeter is Setkin Sies samen met maatschappelijke organisaties deze maand begonnen met onze stad op te fleuren met kleurrijke posters.
De positivo’s hopen mensen zo in deze moeilijke tijden te ondersteunen. Ze beginnen op Katendrecht.

“Het leek mij leuk om in deze sombere tijden bij mensen een glimlach op het gezicht te toveren”, begint Setkin. “We zijn van de week met de campagne gestart. We hebben er behoorlijk de balen in door alle beperkingen vanwege corona. Met posters, kaartjes en via sociale media proberen we de stad weer een glimlach te geven”, legt hij uit.

“Kijk eens”, spreekt hij een voorbijganger aan. Hij overhandigt haar een poster. “De afstand van hart <-> hart, minder dan anderhalve meter”, leest ze hardop voor wat er op het papier staat. “Ik vind dit zeker positief. Veel mensen zijn eenzaam door het corona gebeuren en dan is dit wel iets positiefs”, reageert de vrouw.

Verschillende Rotterdamse maatschappelijke organisaties hebben zich aangesloten bij +MaakDeStadBeter, waaronder het Convent der Kerken en Synanogen. Rabbijn Albert Ringer loopt ook mee met Setkin om de posters uit te delen. “Je kunt de wereldvrede proberen te brengen in een keer, maar dat lukt meestal niet. Je moet dat met kleine stukjes tegelijk doen. We hebben ontzettend veel plezier gehad om dit voor elkaar te krijgen”, vertelt hij over het project om de stad beter te maken. “We zitten er allemaal op een andere manier in de coronacrisis. Iedereen heeft er last van, maar op een andere manier. Dat betekent vaak in de praktijk dat we denken dat we tegenover elkaar staan, maar dat is niet de realiteit: we hebben er allemaal last van en moeten daar samen iets mee doen. Iets liefs zeggen, kan dan een goed begin zijn”, besluit hij.