Posters te zien voor ruiten in Beverwaard: ‘Met geweld schiet je niks op’

Bewoners van de Beverwaard op Zuid zijn het messengeweld in hun wijk zat. Een petitie die oproept tegen messengeweld is inmiddels al meer dan tweeduizend keer getekend. In de wijk laten bewoners door middel van posters zien dat ze de wapens hun wijk uit willen hebben.

Nishaya Domingos (17) woont in de Beverwaard. “Ik ken zelf geen mensen die meedoen aan het messengeweld, maar je hoort wel steeds op het nieuws over het messengeweld. Het komt dan wel erg dichtbij. Ik vind het heel vervelend dat mijn wijk zo in het nieuws is, je wil natuurlijk dat de wijk waarin je woont veilig is.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Nishaya fotografeerde meerdere ruiten in haar buurt. “Het is goed om te zien dat niemand in de buurt het geweld goedkeurt. Het is een goede actie.” Ze vindt het mooi dat mensen zich uitspreken tegen wapens, maar vindt wel dat er ook aandacht voor moet zijn op bijvoorbeeld school en in de opvoeding. Ze ziet daarin ook een rol voor instanties als bureau HALT. “Zij moeten er ook voor zorgen dat jongeren niet in de criminaliteit belanden. Gesprekken van ouders met kinderen zijn ook erg belangrijk. Ouders moeten kinderen meegeven hoe ze goede burgers voor de samenleving kunnen worden.”

Afschuwelijk
Een andere Beverwaardse legt uit waarom zij een poster voor haar raam heeft hangen: “Ik vind het afschuwelijk wat mensen elkaar allemaal aandoen. Wat er met Joshua is gebeurd, zo erg.” Ze hoopt dat de politie zich vaker laat zien in de wijk: “Ze zouden jongeren moeten fouilleren, en strenger straffen.” Ze wil jongeren in haar buurt meegeven dat zij niet moeten beginnen met wapen: “Doe het met je mond en geef elkaar erna een hand. Je moet toch met z’n allen samen door het leven kunnen komen. Daar moeten we eens over na gaan denken.”

De posters die in de wijk te zien zijn zijn te bestellen via de website van Wapens de Wijk uit. Op Facebook laat die organisatie weten al meer dan 100 bestellingen voor posters te hebben gekregen.