Posters in Noordereiland roepen op tot protest vanwege opheffen buslijn

Bewoners op het Noordereiland zijn niet blij met de nieuwe dienstregeling van de RET. Buslijn 47, die nu nog een rondje Noordereiland doet, wordt vanaf 10 januari opgeheven. Volgens de RET worden de haltes op het eiland bediend door een nieuwe lijn 547 die een ronde over het Noordereiland rijdt.

Foto van: Facebook Noordereiland

Lijn 547 rijdt met elektrische shuttles in twintig minuten een ronde om het eiland en begint en eindigt bij halte Koninginnebrug. Bij die halte Koninginnebrug kan worden overgestapt op lijn 32 richting Rotterdam Zuid of juist richting het centrum. Diverse bewoners zijn niet blij met het nieuws.

Poster roept op tot actie
Op verschillende plekken op het eiland, waaronder bij de supermarkten en in bussen zelf, zijn posters aangetroffen waarin wordt opgeroepen tot een protestactie tegen het opheffen van de buslijn. “We willen een actie houden om lijn 47 Noordereiland – Blaak te behouden”, is de boodschap.

De maker van de poster, die vooralsnog onbekend is, schrijft in de poster om dinsdag 21 december een bus vast te houden op de halte Meeuwenstraat. “Schandalig hoe ze een eiland zonder openbaar vervoer laten zitten. Zo zorg je ervoor dat ouderen en mensen die slecht ter been zijn, nog meer geïsoleerd raken.”

Inhoud poster niet helemaal correct
Overigens klopt dat laatste dus niet helemaal, want er blijven wel degelijk bussen op het eiland rijden. De huidige buslijn wordt enkel vervangen door een andere lijn. Volgens de wijkpagina van het Noordereiland rijden de nieuwe bussen op maandag tot en met vrijdag tussen 06.30 en 19.30 uur en op zaterdag tussen 08.15 en 19.30 uur.

Tijdens de spitsuren (07.10 – 08.30 uur en 16.30 – 18.00 uur) rijden de bussen met een tweede e-shuttle, zodat er zelfs een 10-minuten bediening tot stand komt.