POW!WOW! Festival genomineerd als Beste Publieksevenement

Street art festival POW!WOW! Rotterdam is genomineerd in de categorie ‘Beste Publieksevenement’ van de Nationale Evenementenprijzen 2019. De andere genomineerden zijn: Landelijke Intocht Sinterklaas Zaanstad, De Reuzen van Royal de Luxe Leeuwarden, Emoves, Urban Culture Festival Eindhoven en Volvo Ocean Race Finish Den Haag.

Een jury bepaalt welk evenement de prijs toegereikt krijgt. Elementen die van belang zijn daarin zijn onder andere visie, aanpak, organisatie, samenwerking met stakeholders en waarde voor de stad. De jurybijeenkomst is op 11 februari, de uitreiking van de prijzen is tijdens het Nationaal Congres Evenementen 2019 op 14 maart.

De Nationale Evenementenprijzen worden sinds 2001 uitgereikt en zijn in het leven geroepen om evenementen en evenementensteden te eren die een voorbeeld en inspiratiebron voor anderen in de sector zijn. Ook wordt hiermee de aandacht gevestigd op de kwaliteit en positieve effecten van festivals en publieksevenementen.

POW! WOW! begon ooit aan de randen van Hawaï, waar het grauwe buitenwijken transformeerde tot een geliefde open air gallery. Na een aantal succesvolle edities, breidde POW! WOW! zich uit naar locaties als Los Angeles, Taiwan, Hong Kong en Japan. In 2018 was de eerste Rotterdamse editie op het Keilewerf. Street art, sport, muziek en spoken word staan centraal tijdens dit festival. In 2019 keert POW!WOW! terug in Rotterdam, ditmaal in de Afrikaanderwijk.

In aanloop naar de eerste editie van het festival maakten wij de serie Road to POW!WOW! Deze serie vind je hier terug. Kijk ook terug naar onze reportage van het festival.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter