Prehistorisch genieten tijdens Archeologiedagen

Archeologen uit Rotterdam doen zaterdag mee aan de eerste editie van de Nationale Archeologiedagen in het theater van de Centrale Bibliotheek.
Als je nu door het centrum van Rotterdam loopt kun je je bijna niet voorstellen hoe de stad er in de Middeleeuwen heeft uitgezien. Meters onder het straatniveau liggen nog vele resten van gebouwen en vondsten uit die tijd. Archeologen uit Rotterdam hebben een deel hiervan bij de bouw van de Markthal opgegraven. Deze vondsten zijn zaterdag tijdens een 45 minuten durende rondleiding, die zal vertrekken vanuit het Bibliotheektheater, te bewonderen.

Naast deze rondleiding zijn er nog veel meer andere activiteiten. Zo kun je hapjes proeven uit de prehistorie, een foto maken ´in´ de Steentijd, films kijken in de archeobios of middeleeuwse wapentuigen bewonderen. Ook voor kinderen is er genoeg te beleven, zij kunnen meedoen aan een speurtocht, zelf gevonden voorwerpen door een archeoloog laten bekijken om erachter te komen of deze misschien wel heel bijzonder is en ook kunnen zij het net verschenen kinderboek ´Het Groot Graafboek´ door de schrijver Hans Post laten signeren.

Deze dag wordt georganiseerd door Bureau Oudheidkundig Onderzoek Rotterdam (BOOR) en De Tijdtrap. Bekijk het uitgebreide programma op http://www.rotterdam.nl/nationalearcheologiedag