Première Sacred Songs Rotterdam in Delfshaven: ‘Muziek brengt mensen bij elkaar’

Optredende koren en performers zongen in Sacred Songs Rotterdam eigen repertoire over ‘Vrede en Vrijheid’. De première vond zaterdag 30 september plaats in de Pelgrimvaderskerk in Delfshaven. In de spotlights stonden Rotterdamse koren en jonge performers die spirituele zang, poëzie en muziek maken.

Stichting Culture Connection organiseert festivals, muziekproducties en internationale projecten waarin artiesten en publiek van diverse culturen en religies samenkomen. Verbinding teweegbrengen is een belangrijke drijfveer voor de stichting, die al sinds 2008 met Sacred Songs door Nederland toert. In iedere stad krijgt de productie vorm met lokale zangers en koren. “Waar religieuze dogma’s muren tussen mensen opwerpen, brengt muziek mensen bij elkaar. Muziek maakt nieuwsgierig, opent harten en vergemakkelijkt ontmoetingen tussen mensen die elkaar niet vanzelfsprekend tegenkomen,” zegt Jeanneke den Boer, directeur van Culture Connection.

De Rotterdamse singer-songwriter met Kaapverdische roots Wendy Teixeira is actief bij een kleinschalige kerkgemeenschap Geloven in Spangen, die een belangrijke sociale functie in de wijk vervult. Zij heeft nieuwe liederen voor Sacred Songs geschreven waarin de taal en cultuurtraditie van haar ouders doorklinkt. “Door muziek beleef ik mijn intieme herkomst en bestemming; zingen geeft me innerlijke vrede.”