Presentator Quintis Ristie krijgt Rotterdamse 4 Leeuwenspeld

De Rotterdamse presentator Quintis Ristie heeft afgelopen week de Rotterdamse 4 Leeuwenspeld van Stichting Satya Dharma ontvangen uit handen van de ceremoniële voorzitter van Satya Dharma, de heer Arnold van der Heijde, voor zijn jarenlange inzet voor diversiteit en verschillende vrijwilligersorganisaties.

Ristie wil zijn kennis en vaardigheden in zetten om jongeren te actimoveren en zelfredzaam te maken. De nieuwe generatie zowel in Nederland als in Suriname, zou volgens Ristie moeten leren zelfstandig aanpakken, ontwikkelen en ondernemen.

Quintis Ristie is in Suriname bekend als radioreporter voor Ampie’s Broadcasting Corporation en oprichter van het eerste jongerenvrijwilligerskorps aldaar, met als doel om jonge Surinamers te helpen bij het schrijven van een goede cv, zodat zij makkelijker de voor hun juiste baan kunnen vinden.

Stichting Satya Dharma reikt jaarlijks een beperkt aantal onderscheidingen uit aan personen die zich vooral op sociaal-maatschappelijk, culturele, sport, onderwijs en religieus gebied verdienstelijk hebben gemaakt. De stichting wil de Rotterdamse 4 Leeuwenspeld van nu af aan jaarlijks uit gaan reiken aan personen die zich sterk maken voor met name de verbetering van de positie van de Surinaamse gemeenschap in Nederland en Suriname.

Foto: Quintis Ristie

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat