Prijs voor ‘Beste Kado ooit’ wordt uitgereikt tijdens Tour de Loer van Stichting Jarige Job

Stichting Jarige Job organiseerde de Tour de Loer, de feestelijke route waarmee je langs verschillende pop-up shops komt in Rotterdam. Om de tour af te sluiten wordt zondag de prijs uitgereikt voor het ‘Beste Kado Ever’ in Maarten’s Kadootjesland.

Om de route van de tour te volgen kun je een app downloaden die je langs de winkels brengt en er is een Instagram-pagina aan gekoppeld. In alle winkels op de route is een andere activiteit te doen, ook kun je doneren aan de Stichting Jarige Job.

Kunstenaar Maarten Bel maakt al jaren zelf kado’s voor anderen. Het bedenken van een kado voor iemand is volgens hem erg persoonlijk. Bij het kopen hiervan mist hij een beetje het idee waarom je dit kado aan die specifieke persoon geeft. Daarnaast heeft het ook nog een financieel pluspuntje. Zo zegt Maarten lachend: “Lekker voordelig, zelf kado’s maken.” Hij is al jaren op zoek naar het allerbeste kado ooit en de afgelopen drie weken heeft hij Rotterdamse kinderen geïnspireerd om hetzelfde te doen.

De pop-up winkel van Maarten is te vinden in de Koopgoot. Kinderen kunnen hier een idee voor een kado’s bedenken, ontwerpen en pitchen. Als ze dit doen komen ze in aanmerking voor de prijs. Ook kunnen zij de persoonlijke kadootjes in Kadootjesland maken en meenemen om aan de jarige Job of Jet te geven. Maarten begeleidt in de winkel ook zelf. “Ik laat zien wat een kado is en hopelijk inspireer ik daardoor om zelf aan de slag te gaan. Het is vaak heel geniaal. Er zaten erg veel lieve, leuke en ook inventieve ideeën en uitvoeringen bij.”

De prijs voor het ‘Beste Kado Ever’ wordt bekend gemaakt op zondag 6 November om 14.00 uur in de pop-up winkel Maarten’s Kadootjes Land in de Koopgoot.