Producers en hiphoppers laten horen wat ze kunnen tijdens eerste finale Grote Prijs van Rotterdam

Rotterdam Music Awards

Rotterdamse producers en hiphoppers trappen donderdag 8 september de eerste finale van de Grote Prijs van Rotterdam (GPR) af in BIRD. De Rotterdamse muziekwedstrijd deze maand terug met vier verschillende finales, allemaal met hun eigen categorie. De GPR is er voor bands, hiphoppers, producers en singer/songwriters.

De competitie begint donderdag met de finales voor Hiphop & Producer. Genomineerd in de categorie Producer zijn De Kraken, Susan Right, Jeroen de Jaegher, alias Nachtwaker en Jelle Bolijn. Genomineerden in die categorie zijn Lemon el Agrio, Dirikteur, Kiiro en RAiK.

Op 17 september is de finale tussen de bands, Chasing Hills, JOLENE, Daimy Lotus, Ruwhel en Karvel staan die dag in Theater Zuidplein op het podium. Een dag later, op 18 september, volgt dan de finale in de categorie singer/songwriters, ook in Theater Zuidplein. Daarin nemen TESSA, Alexandra AIdenn, Daniel Nolet, LUCIA en JÓRMA het tegen elkaar op.

Tijdens de finales hebben de finalisten 20 minuten de tijd om de jury te overtuigen met hun set. De jury bestaat uit professionals uit de scene, zoals Jeansen Djaoen, Camila Alvarez, Mijndert Rodolf, Nancy Coolen, David Joster, Githa Biekman, Dennis Wegchelaar, Annika Wetzko, Esther Roozendaal, en Jaap Wiewel. Aan het einde van elke finale maakt zowel de jury als het publiek zijn favoriet bekend.

Siki Martina
De finale van Producer kent een andere opzet, namelijk een beat battle, waarin de finalisten in een uur tijd een nieuwe track produceren op basis van een sample pack, geleverd door de GPR. Na een uur presenteren de artiesten de tracks aan de jury. Ter nagedachtenis aan Siki Martina zal er tijdens de finale worden stilgestaan bij hem en zijn muziek.

Bevrijdingsfestival
De winnaars treden op bij het Bevrijdingsfestival in mei 2023, krijgen een half jaar persoonlijke coaching én een bedrag van duizend euro. Verder worden de winnaars geïnterviewd door 3voor12 (vpro.nl). En automatisch genomineerd voor de Rotterdam Music Awards. De winnaar mag zichzelf vervolgens een jaar lang De Belofte van Rotterdam noemen.