Proef de streek tijdens ‘de Streek in de Staddag’

Rechtstreex organiseert op zaterdag 23 november ‘de Streek in de Staddag’. Deelnemers kunnen tijdens het evenement ontdekken waar het eten van Rechtstreex vandaan komt. Ze maken daar kennis met de makers, de wijkpunten en de verzamelpunten.
Bezoekers mogen verse producten uit de streek proeven en aan workshops deelnemen. Zo kunnen deelnemers een rondleiding krijgen in de oudste brouwerij van Rotterdam en kunnen zij meedoen met een workshop ‘Zwammen kweken’ bij Rotterzwam. Het evenement duurt van 14:00 uur tot 18:00 uur. In totaal doen er 9 plekken mee, waarvan een aantal in Rotterdam en een aantal in Schiedam.

“Eten is voor iedereen belangrijk en persoonlijk maar toch weten we weinig van waar ons eten vandaan komt”, wordt uitgelegd door Pauline Schouwenburg van Rechtstreex. “De voedselketen van reguliere supermarkten is lang en ondoorzichtig.” De organisatie wil daar verandering in brengen. Dat doen zij door wekelijks in te kopen bij lokale boeren, telers en makers. Tijdens het evenement maak je dus kennis met deze ondernemers.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat