Proefvaart veerdienst tussen Charlois en Katendrecht

Stichting Stedelinks010 maakt zich al jaren hard voor een veerdienst tussen Charlois en Katendrecht. Dit weekend werd er daarom een proefvaart gedaan met een boot tussen beide gebieden. Doel was om mensen een enquête in te laten vullen waarin zij kunnen aangeven of ze de veerpont zien zitten.

“De pieren liggen er, de offerte ligt er. Het gaat alleen maar over geld. Dat geld is er ook, alleen misschien nog niet hiervoor”, vertelt Kamiel Verschuren. Het idee is om de mensen met fiets en al naar de overkant te vervoeren. Het zou gaan om een veerdienst die vijf dagen in de week zes uur per dag varen.

De proefvaart trok een honderdtal mensen aan, volgens Verschuren. “Met de sluiting van een tunnel buis van de Maastunnel in 2017 gaan mensen toch op een andere manier naar hun bestemming te komen. Dan zou deze veerdienst een ontlasting kunnen zijn van het overige verkeer.”

De hele dag door deelde Verschuren een enquête uit. Hij hoopt dat zoveel mogelijk mensen de enquête op www.veerpontzuid.nl invullen, zodat hij met de gemeente kan bepalen of de veerdienst er ook daadwerkelijk moet komen.