Programma 29e editie Pleinbioscoop bekend

Lekker in de openlucht een film kijken, het kan bijna weer tijdens de Pleinbioscoop. Vanaf 10 tot en met 28 augustus zullen er voor de 29e editie van het evenement weer verschillende films te zien zijn in het Museumpark.

De pleinbioscoop begon ooit in 1987 op het Schouwburgplein met het vertonen van films zoals The Blues Brothers en Abel. Dit jaar kunnen de bezoekers in het Museumpark negentien dagen lang genieten van een mix van verschillende Arthouse- en blockbuster films. Directeur Joost Maaskant is tevreden met het aanbod voor dit jaar: “De echte klappers zetten we meestal in het weekend, maar dit jaar hadden ze eigenlijk allemaal prime time gekund.”

Naast het gebruikelijke scala aan films is er dit jaar ook nog speciale aandacht voor een film kijken met een auditieve of visuele beperking. Hoe beleef je een film als je blind of doof bent? Dit ervaar je tijdens Coming to your Senses.

OPEN Rotterdam is hier als mediapartner van de Pleinbioscoop natuurlijk bij. We doen verslag vanaf het festivalterrein en geven inzicht in de films in een reeks filmreviews. In deze reeks recenseren bekende Rotterdamse filmfanaten als Shariff Nasr, Rosh Abdelfatah, Roderick Lentz, Edwin Carels en Uriah Arnhem de films van dit jaar. Lees hier meer over de samenwerking van OPEN Rotterdam met de Pleinbioscoop 

De kaart verkoop is vandaag gestart. Mocht je nou nieuwsgierig zijn naar het volledige programma van de grootste openluchtbioscoop van Europa, die vind je hier.