Programma Chinese New Year bekendgemaakt

In de week van Rotterdam Chinese New Year is er van alles te doen voor jong en oud. Maandag 4 februari wordt het Chinees nieuwjaar officieel geopend tijdens het hijsen van de vlaggen op de Boompjes. Daarna barst het feest los met knallend vuurwerk, culturele optredens, geuren en kleuren uit de Chinese keuken, Leeuwendansers, de Chinese draak, lampionnen, knutselen en lezingen.

Op zaterdag 9 februari wordt in het Wijkpark Oude Westen aan de West-Kruiskade een speciaal evenemententerrein ingericht. Daar vinden optredens plaats, zijn er pop-up restaurantjes, een Kooktheater, de Chinese minimarkt en is er een programmering voor kids. Daarnaast dansen op deze dag de leeuwen onder andere langs de ondernemers op de West-Kruiskade, de Markthal en de Koopgoot. Om 19.55 uur is er een spectaculaire vuurwerkshow als afsluiter.

Daarnaast zijn er meer activiteiten om het jaar van het Varken in te luiden. De rijdende restauranttram wordt ter ere van het Chinees nieuwjaar omgetoverd tot Peking Express. In een rit van 2,5 uur krijgen bezoekers een bijzonder acht-gangen menu. Bij Museum Rotterdam wordt binnen het project Echt Rotterdams Erfgoed een Chinese Rotterdammer uitgelicht. De opening van deze expo is vrijdag 8 februari vanaf 15.30 uur. Op woensdag en donderdag kunnen er workshops en lezingen worden gevolgd op de Erasmus Universiteit, tijdens China in Focus van de Chinese Student Association. Er is een traditionele hotpot (fondue) bij Verhalenhuis Belvédère op zondag 10 februari.

Voor het jaar van het Varken duiken er varkentjes op in het straatbeeld van Rotterdam. Dit kunstproject, gerealiseerd met verschillende partners en kunstenaars, is terug te zien in de stad. Ook worden de beelden geëxposeerd in Het Timmerhuis.

Meer info op https://rcny.nl/. Bekijk hieronder onze video over Chinese New Year in Rotterdam van twee jaar geleden.

Foto’s door Evert Buitendijk

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter