Project ‘BRIDGE’ op Rotterdam Zuid van start

Building the Right Investments for Delivering a Growing Economy, afgekort BRIDGE, is een nieuw project, waarbij jongeren van Rotterdam Zuid de komende jaren worden geholpen om hun positie op de arbeidsmarkt te versterken. Dit geldt voor kinderen vanaf groep 6 tot het moment dat zij een opleiding hebben afgerond.

Er waren 70 partners uit het onderwijs en het bedrijfsleven aanwezig bij de kick-off die vandaag plaatsvond. Het programma begon met een gesprek met Marco Pastors. Daarna nam programmaleider Frank Schutte het woord en gaf een presentatie. Tot slot gaven ook een aantal van de aanwezige partners een reactie op het programma.

“Een sprankelende start van een mooi programma waarin gemeente, NPRZ en de partners jaarlijks honderden jongeren van Zuid helpen bij het maken van een studiekeuze met perspectief en daarmee hun kansen op werk te vergroten.” aldus de woordvoerder van het NPRZ.

Het project is een driejarig programma van de partners op Zuid verenigd in het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) dat financieel wordt ondersteund door het Europese fonds Urban Innovative Actions (UIA). Met dit geld worden jaarlijks ongeveer 1800 leerlingen geholpen om een sterkere positie te verwerven op de arbeidsmarkt.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat