Series van OPEN Rotterdam/
QR-Code

Quintis Ristie houdt van eten. En echt niet alleen van de Surinaamse roti. De vrolijkste presentator van de Nederlandse tv is gek op alle smaken. Elke keuken kent echter andere tradities en gewoontes. Wat zijn die do’s en de don’ts? Speciaal voor Open Rotterdam verdiepte hij samen in de etiquette van de verschillende eetculturen in Rotterdam. En dat doet hij op een manier zoals hij dat alleen kan: met respect en met humor. Met het infotainmentprogramma QR–Code lapt hij hooguit zijn eigen regels aan de laars.

Aflevering 2 – Koffieceremonie

Koffie de meest gedronken warme drank in de wereld. In Ethiopië en Eritrea is het een ware ceremonie die een paar keer per dag plaatsvindt. In het Ethiopisch restaurant Injera in Rotterdam-West sluit Quintis Ristie zich in de tweede aflevering van QR-Code aan bij een traditionele koffieceremonie en leert ondertussen de gewoontes, etiketten en tradities van habischa. Fasiga – de eigenaar van het restaurant – vertelt meer over de koffie ceremonie. Wat neem je mee en hoe gedraag je je? Zie het in Culinair Rotterdam Code!

Aflevering 1 – Respectvol dimsummen met meneer Choy

Wijze lessen van meneer Choy, vicevoorzitter Stichting China Festivals Rotterdam, tijdens de eerste aflevering van QRCode. Laat nooit je stokjes in een rijstkom staan, want je wenst onbedoeld iemand de dood. Hij showt Quintis Ristie hoe hij behendig en respectvol kan dimsummen zonder te morsen en dat het schudden van handen niet de populairste manier van begroeten is in zijn cultuur. Dit en nog meer Qulinaire Rotterdamse Codes zie je deze aflevering.

Aflevering 2 – Koffieceremonie…

Aflevering 1 – Respectvol dimsummen met meneer …