Queer festival ‘Hit the ground running’ in het Maas theater en dans

Het Maas theater en dans in Delfshaven eindigt het theaterseizoen met het tweedaags festival ‘Hit the ground running’. Op vrijdag 8 juli en zaterdag 9 juli zijn er verschillende activiteiten te doen en voorstellingen te vinden, in het Maaspodium, waarbij queerness centraal staat.

Veel voorstellingen vanuit Maas zijn al queer gerelateerd en daarnaast zal Maas aankomend jaar, tijdens het stadsproject Queer 010, queer verhalen gaan verzamelen uit Rotterdam. Deze worden daarna omgezet naar een kunstvorm en gepresenteerd. Volgens Bora Sirin, Hoofd Marketing Maas, is dit een reden geweest voor het thema van dit festival. Om alvast feestend uit te kijken naar de aankomende projecten.

Naast voorstellingen zijn er: voorleesmomenten, een rodeo, een workshop catwalk lopen, verschillende dj’s, cocktails, een bbq, massages, vintage kleding winkel, talks en een zomers terras te vinden dit weekend. Bora Sirin, hoofd marketing, tipt de voorstelling Holy Trinity. En daarnaast zegt hij snel: ‘Het is ook gewoon een leuke en ontspannen manier om Maas te leren kennen.’

Tijdens dit festivalweekend is ook de prijswinnende peutermusical: BullyBully te zien. De productie won op 28 juni een zilveren krekel gewonnen als ‘meest indrukwekkende productie’. Op 11 september maakt de productie ook kans deze zilveren krekel in te wisselen voor een gouden krekel tijdens het Gala van het Nederlands Theater. Als festivaleditie organiseert Maas hiervoor een ‘ driewieler drive in’ waarbij de kinderen vanaf hun eigen ‘vervoermiddel’ , binnen hun eigen vlak, naar de voorstelling kunnen kijken.