Quintis Ristie: ‘Ik kon als enige Jezus overtuigen roti te eten’

Onze programmamaker Quintis Ristie pakte donderdagavond zijn momentje. Tijdens The Passion in Amsterdam-Bijlmer kwam hij samen met ‘Jezus’ in beeld bij een rotikraam. Ze bestelden allebei het gerecht.

“Weet je waarom de makers voor mij kozen? Omdat ik de enige ben die Jezus kan overtuigen om roti te eten”, lacht Ristie. “Maar de roti in Rotterdam is lekkerder.”

De programmamaker genoot van zijn rol in The Passion. “Die stond nog op mijn bucketlist. Ik vind het heel leuk om mijn kinderen en andere mensen te inspireren met het stuk. Het sluit bovendien goed aan bij mijn normen en waarden. Elk einde biedt een nieuw begin, daarvan ben ik overtuigd. Er zitten ook veel emoties in het stuk.”

De scène werd al een week geleden opgenomen. Ristie stond donderdagavond dan ook tussen de mensen in Amsterdam. Maar dat doet niets af aan de pret. “We hadden na afloop een feestje met de crew. Het is mooi om maandenlang met mensen te werken die je eerst niet kende. En ik vond het een eer om met de hoofdpersoon te spelen. Volgend jaar wil ik weer meedoen, daar zeg ik blindelings ‘ja’ tegen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter