Quintis viert Pasen met de gezinnen van Stephan en Ingeborg: ‘Het geloof geeft mij rust’

Wat vieren we nou eigenlijk met Pasen – en hoe doen we dat in Rotterdam? In de tweede aflevering van ‘Dagen die Blijven’ ontdekt presentator Quintis Ristie de betekenis én de beleving van het Paasfeest. We volgen Stephan Mul en zijn gezin op de avond van de Paaswake. Op Paaszondag schuift Quintis aan bij Ingeborg en haar gezin voor een uitgebreid paasontbijt. Wat betekent Pasen voor deze twee gezinnen?

Pasen is meer dan alleen de eierenjacht. Het begint met Witte Donderdag, wanneer het Laatste Avondmaal van Jezus wordt herdacht. Dan volgt Goede Vrijdag, de dag van zijn kruisiging. Pasen zelf, de opstanding van Jezus op Paaszondag, symboliseert hoop, vernieuwing en een nieuw begin.

Stephan, ooit protestants, is katholiek geworden en viert voor het eerst Pasen in zijn nieuwe geloofstraditie. ‘Het geloof geeft me een hele hoop rust, in de wetenschap dat het goed zit tussen mij en mijn schepper’, vertelt Stephan.

Het gezin van Ingeborg vertelt over hun tradities, waarom ze Pasen vieren en wat het voor hen betekent. “Pasen staat voor licht, voor een nieuw begin,” zegt Ingeborg. “Het is een feest om samen te zijn, om te vieren dat het leven altijd weer doorgaat, ongeacht je geloof.”

De serie ‘Dagen die Blijven’ is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam. Dit programma wordt gerealiseerd onder redactionele verantwoordelijkheid van OPEN Rotterdam. De opdrachtgever heeft geen invloed op de inhoud.