Rabbijn Albert neemt na dertien jaar afscheid van zijn gemeenschap

Een beroep als religieuze leider is bij uitstek iets waar je enorm veel verdieping in jezelf kan vinden. Rabbijn Albert Ringer neemt na 13 jaar afscheid van zijn gemeenschap. Hij kijkt terug op een mooie tijd naar de Liberaal Joodse synagoge in Hillegersberg.

‘Ik ben niet geboren als Rabbijn. Ik heb ooit kunstgeschiedenis gestudeerd en daarna twintig jaar lang gewerkt in de IT, maar het rabbijn zijn heeft mij meer verdieping gegeven over wie ik ben’, vertelt Albert Ringer. ‘Ik heb het altijd belangrijk gevonden dat mensen trots zijn op het joods zijn en dat ze daar met een vreugdevolle manier mee omgaan, ik denk dat ik daar de afgelopen jaren in geslaagd ben om zo’n ideaal te creëren onder de gemeenschap’, vertelt Albert met trots.

De opvolger van Albert zal Peter van Luyendijk worden. Peter is jonger dan Albert, waardoor Albert hoopt dat hij makkelijker met de jongere generatie in gesprek zal gaan. ‘Ik zal niet veel anders doen dan Albert, maar ik ga mijn best doen om de jongvolwassenen er meer bij te betrekken om zo minder vergrijzing te hebben in de synagoge’, geeft Peter aan.