Race The Tube genomineerd voor Lokale Omroep Awards

Race the Tube (OPEN Rotterdam) is genomineerd voor de Lokale Omroep Award Televisie! Vandaag zijn de nominaties bekend gemaakt voor de jaarlijkse prijs voor de beste producties van de publieke lokale omroepen.
Er zijn 22 genomineerden in de categorieën: Radio, Televisie, Crossmediaal, Presentatietalent, Nieuws en Actualiteiten. In totaal zijn er 250 programma’s van 93 verschillende lokale omroepen ingezonden.

De vakjury is zeer te spreken over de hoge kwaliteit van de inzendingen. Net als vorig jaar is er weer veel geïnvesteerd in televisie door de lokale omroepen. Dit is duidelijk terug te zien in de kwaliteit van de programma’s. Dat lokale omroepen een echte kweekvijver van talent zijn komt ook bij de inzendingen naar voren: waar anders kun je jongens van 14 vinden die een programma maken? De jury is verheugd dat de lokale omroepen hun specifieke taak om “midden in de samenleving te staan” zo goed vervullen. Alleen bij de lokale omroep is nog ruimte voor het verhaal achter het nieuws.
Andere genomineerd in de categorie televisie zijn: Eindhoven (Studio 040), Groningen(OOG), Meerssen (RTME) en Midden Delfland, Westland, Maassluis (WOS Media)

Eerder zijn al de nominaties voor de titel “De Lokale Omroep van het Jaar 2015” bekend gemaakt. Een overzicht van alle genomineerden is te vinden op: http://www.olon.nl

Op vrijdag 5 juni 2015 worden de Awards uitgereikt in Beeld en Geluid in Hilversum als afsluiting van De Week van De Lokale Omroep (30 mei t/m 5 juni 2015).

 
Bekijk de video terug:

 
Jan Middelkoop interviewt Sanyu Fernandes:

Jan en Sam maken het nieuws bekend in de uitzending: